Hiába várnak a vérvételre

Második napja hiába várnak vérvételre a váci Jávorszky Ödön Kórházhoz tartozó járóbetegek, mert az intézmény laboratóriuma nem teljesíti ezirányú kötelezettségét – erősítette meg az MTI információját szerdán a kórház főigazgatója.

MNO
2011. 08. 24. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kázmér Tibor hozzátette: a fekvőbetegeket érintő laborvizsgálatok folyamatosak, ott nincs zavar. A főigazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a kórház vezetése nem kapott előzetes tájékoztatást a laboratóriumot működtető Pharmadose Kft. képviselőitől a probléma okáról. Ezt kifogásolták és felszólították a céget a működési rend helyreállítására. A főigazgató hozzátette: a kórház rendesen fizet a labornak.

Az MTI megpróbálta elérni a laboratórium vezetőjét, de a kórház telefonközpontosa közölte, hogy a labor se tegnap, se ma nem nyitott ki. A kft. interneten közzétett budapesti és váci telefonszámain „az előfizető nem kapcsolható” automatahang jelentkezik.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a Pharmadose Kft. tartozik a veszélyes hulladékokat a laborból elszállító cégnek, így az nem hajlandó elszállítani a hulladékot, ezért szünetel a vérvétel. Vass Csaba, Pest megyei helyettes tiszti főorvos szerdán az MTI megkeresésére válaszul azt írta, hogy az „eseményről” nemrég értesültek, jelenleg tájékozódnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.