Hoffmann: Tegyetek jót

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár felhívással fordult a magyar diákokhoz: fejenként 100 forinttal támogassák, hogy a nehéz sorsú csíksomlyói magyar gyerekek népviseletben mehessenek templomba, ünnepélyekre.

MNO
2011. 08. 31. 10:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereszténydemokrata politikus a kormányzati portálon, a Kormany.hu-n szerdán közzétett dokumentumban emlékeztet arra, hogy Böjte Csaba ferences atya több ezer árva, elhagyott, nagyon szegény magyar gyereknek ad otthont, például Csíksomlyón is, a magyarság évente megrendezett búcsújárásának helyszínén. Évek óta gyűjti a gyerekeknek a ruhát, az élelmet, a tankönyvet, a játékot, s ők igen jó eredménnyel tanulnak, odaadással segítenek, járnak templomba, vesznek részt minden egyházi és magyar nemzeti ünnepen – írja Hoffmann Rózsa, hozzátéve: „a gyerekek örömét csak az árnyékolja be, hogy a ruhájuk, a cipőjük ahány, annyiféle, s igazából nincs is ünneplőjük: nem tudnak szép népviseletbe öltözni s úgy menni a templomba, az ünnepélyre, ahogy a többi odavalósi magyar gyerek”.

„Így kell-e ennek lennie? Csaba testvér imáit talán nem hallgatja meg a jóisten? Dehogynem! Csak éppen most Titeket szólít meg: tegyetek jót! Támogassátok fejenként legalább 100-100 forinttal csíksomlyói nehéz sorsú társaitokat! Hogy az ünnepnapok alkalmával felvehessék a Tőletek ajándékba kapott székely ruhákat!” – olvasható a Kormany.hu-n.

Az államtitkár kezdeményezi, a gyerekek kérjék meg osztályfőnöküket, igazgatójukat, hogy segítsenek a pénz összegyűjtésében. Az összegyűlt adományt a Katolikus Karitásszal együttműködve az oktatásért felelős államtitkárság juttatja majd el Böjte Csabához. Hoffmann Rózsa felidézte, hogy hasonló akciót már tavaly ősszel is indítottak a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak karácsonyi ajándékára. Akkor mintegy 75 millió forint gyűlt össze a százforintos adományokból.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.