Itt a hidegfront: viharos a szél, 18 fok volt Sopronban

Elérte a napok óta tartó kánikulának véget vető hidegfront az ország északnyugati részét, Sopron, Mosonmagyaróvár és Szombathely térségét. A Nyugat-dunántúli régióra narancsfokozatú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/806059" target="_blank"><strong>• Jön a vihar</strong></a>

MNO
2011. 08. 27. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fehér Tamás, az OMSZ veszélyjelző munkatársa szombat kora este elmondta: Sopron, Mosonmagyaróvár és Szombathely térségében már jelentősen visszaesett a hőmérséklet, Sopronban például legutóbb 18 Celsius-fokot mértek. A térségben viharos északnyugati szél fúj, a legerősebb széllökések helyenként elérik a 70 kilométer/órát.

Az erős szél és a várható heves zivatarok miatt a meteorológiai szolgálat narancsfokozatú riasztást adott ki a Nyugat-dunántúli régióra. Fehér Tamás elmondta, a Balatont körülbelül este 19-20 óra körül éri el a front, másodfokú viharjelzést adnak majd ki, ugyanis jelentős szélvihar várható ott is, akár 100 kilométer/óra feletti széllökésekkel.

A közeledő vihar miatt elmarad a szombat estére hirdetett jelmezes felvonulás a szombathelyi Savaria történelmi karneválon – jelentették be a fesztivál szervezői az események helyszínein, s tudatták hangosbemondókon is a több ezer karneválozóval.

A felvonulást vasárnap délelőtt 10 órától tartják meg. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere (Fidesz) már szombaton délelőtt összehívta a katasztrófavédelmi törzset, és felkészültek a szükséges intézkedésekre. Mivel a meteorológiai szolgálat szombat estére a térségbe vihart, jégesőt és 100 km/h sebességű szelet jósolt, úgy döntöttek, hogy a karnevál fő látványosságának szánt jelmezes felvonulást elhalasztják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.