Itt az új magyar „Wikipédia”

Elindult a Hogyankell.hu online közösség által szerkesztett enciklopédia, a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek külföldön már számos sikeres példája működik, köztük a 2005-ben indult Wikihow.com.

MNO
2011. 08. 30. 17:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új magyar „enciklopédiában” jelenleg 22 témakörben lehet hasznos tanácsokat találni az élet legkülönbözőbb területeiről. A Hogyankell.hu működése és koncepciója a Wikipédiához hasonló: az oldalt egy online közösség tagjai szerkesztik és fejlesztik adott minta alapján, így könnyen átlátható, egységes formátumot alakítanak ki – adta hírül közleményben az oldalt létrehozó szervezet. „A Hogyankell.hu eredetileg egy kis- és középvállalkozásoknak szóló projektként indult, mert szerettük volna a szakmai konferenciákon elhangzott előadásainkat és marketingtémájú szakcikkeinket áttekinthető formában, ingyenesen hozzáférhetővé tenni. Azonban pár hónappal később a koncepció kiszabadult a kezünkből, egyre több, más témakörbe tartozó cikk született, így a Hogyankell.hu az élet minden területére kiterjedő praktikus tanácsok gyűjtőhelyévé vált” – mondta el Kolma Kornél, az oldal feltöltését megkezdő Sakkom interaktív PR-ügynökség ügyvezetője.

A Wikipédiától abban különbözik a portál, hogy nemcsak fogalommagyarázatokkal találkozhatnak az olvasók, hanem egyes témakörök és problémák részletes kifejtését is megismerhetik és a témához kapcsolódó videókat is megnézhetik. A cikkek szerkeszthetők, bővíthetők és új témakörök kidolgozására is van lehetőség. A cikkek hitelességét a Wikipédia-szerű működés, vagyis a közösségi szerkesztés segíti. Külföldön a mintaként szolgáló Wikihow.com oldal ma már több mint százezer témában nyújt segítséget az internetezőknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.