Ízek aranyban, ezüstben és rézüstben

A Balaton körül senki sem marad étlen-szomjan. Külön fesztiválja van a lecsónak, a gombócnak és a rétesnek, a különféle halételeknek, a borünnepek sokaságáról nem is beszélve. Balatonalmádiban hagyományosan a pálinkanapokkal búcsúztatják a szezont augusztus 25. és 28. között.

MN
2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei nyár utolsó hétvégéje Balatonalmádiban – immár negyedik alkalommal – a magyar gyümölcs és a pálinka ünnepe. A szálláshelyeken „Pálinkás jó reggel(i)t!” kívánnak, az éttermekben egy-egy kupica nemes párlattal kezdődik a jó ebéd, és hozzá természetesen nóta szól. A Wesselényi-strand előtti rendezvénytéren a legnevesebb pálinkaházak kínálják finom nedűiket az ország minden tájáról. A jó pálinka mellé ínyenc falatok is dukálnak, a lacikonyhákban készülő finomságok illata pedig már messziről odavonzza a közönséget. A kirakodóvásárban népi iparművészek és kézművesek kínálják portékáikat, a borbarátok pedig megismerhetik a környékbeli pincészetek kínálatát.
A színpadon és színpad mellett hangulatos zene és tánc szórakoztatja a publikumot. Minden délután öt és hét óra között Játékvár címmel családi program várja a gyerkőcöket. Csütörtök este az Artons muzsikál, majd azt követően a Led Zeppelin számokat játszó Presents tribute-zenekar csap vadul a húrok közé. A péntek este már elsősorban a tánc jegyében telik, olyannyira, hogy a Folklór vagy showtánc? című programban garantáltan mindenki talál kedvére való szórakozást. Szombaton a Dal-Ma Művészeti Egyesület, a Bors Akusztik és Dr. Grog lesz a zenefelelős, vasárnap pedig Török Ádám és a Mini nagyszabású koncertje zárja a fesztivált.

Balatonboglár is szüretel. Balatonboglárra augusztus 20. körül évről évre több tízezer látogató érkezik. Az apropó nem más, mint a balatonboglári szüreti fesztivál, amelyet az idén augusztus 18. és 21. között immár 35. alkalommal rendeznek meg. Itt adják át a balatoni borok versenyének díjait, és felavatják a Bonus Bonorum Borrend új lovagjait. Lesz parádés szüreti felvonulás és tűzijáték, a két színpadon zenei és szórakoztató műsorok követik egymást. A környékbeli hagyományőrző együttesek és művészeti csoportok mellett országosan ismert előadók is fellépnek Tabáni Istvántól a Kiscsillagig, a Vad Fruttiktól az Old Boysig.
Infó: www.balatonboglar.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.