Izraelben 250 ezren vonultak az utcára + Képek

A kormány minisztereiből és vezető gazdasági szakértőkből bizottság alakult vasárnap Izraelben, hogy terveket készítsen a megélhetési költségek csökkentésére, miután előző nap 250 ezren tüntettek, tiltakozva a szociális igazságtalanság növekedése és a megélheti költségek emelkedése ellen.

MNO
2011. 08. 07. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntés három héttel azt követően született, hogy gombamód elszaporodtak a tüntetések Izraelben a lakásköltségek emelkedése miatt. A most megalakult bizottság egy hónapon belül Benjámin Netanjahu kormányfő elé terjeszti javaslatait – mondta Gidi Smerling, a miniszterelnök szóvivője a hadsereg rádióadójának.





Netanjahu azt a célt tűzte ki, hogy korrigálja a szociális igazságtalanságokat, s ennek megvalósításán dolgozik majd – tette hozzá a szóvivő. Az izraeli tiltakozások szervezői nemrégiben arra szólítottak fel, hogy szeptember 3-án 50 városban milliós nagyságrendű megmozdulást tartsanak.





(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.