Jelentős az érdeklődés az ipari park iránt

Jelentős a belföldi és a külföldi befektetői érdeklődés a június végén elkészült fényeslitke–komorói intermodális logisztikai központ iránt; két céggel egy-két hónapon belül szerződéskötés várható – mondta Olajos Zoltán, a beruházó és tulajdonos Regionális Fejlesztési Holding (RFH) Zrt. munkatársa az MTI-nek.

MNO
2011. 08. 30. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint az egyik egy magyar, a másik pedig egy külföldi nagyvállalkozás, ezek szinte már biztos, hogy betelepülnek a 160 hektáros, 3,5 milliárd forintból felépített Orienter logisztikai parkba.

Olajos Zoltán – a részletek említése nélkül – elmondta: rajtuk kívül más érdeklődők is vannak, akikkel a következő időszakban a tárgyalások során valószínűleg eljutnak a szerződéskötési fázisba. A tervek szerint az állami tulajdonban lévő holding az év végéig a terület mintegy húsz százalékát adhatja bérbe, illetve tartós használatra.

Az MTI az egyik potenciális beruházóként emlegetett ukrán Vorskla Steel befektetésével kapcsolatos kérdésére Olajos Zoltán elmondta: az egyik legjelentősebbnek tekintett keleti országbeli partnerrel „nagyon előrehaladott állapotban” vannak a tárgyalások, hamarosan megállapodást köthet velük az RFH Zrt. A korábbi sajtóhírek szerint a kijevi székhelyű Vorskla Steel cégcsoport 650 millió eurós beruházással, ezer dolgozót foglalkoztató acélhengerművet építene fel Fényeslitkén.

Olajos Zoltán hozzátette: a tervek szerint az egyelőre magyar és angol nyelven működő Orienter honlapját több nyelven is elérhetővé kívánja tenni a Regionális Fejlesztési Holding Zrt., hogy a reménybeli ukrán, orosz és kínai partnerek több információhoz jussanak a területről.

A Záhony közelében fekvő ipari-logisztikai központ kiemelt állami beruházásként, összesen mintegy 3,5 milliárd forintból, az Európai Unió 50 százalékos támogatásával épült meg. A park 4-es főúthoz közvetlenül kapcsolódó bekötőúttal, valamint normál és széles nyomtávú vasúti kapcsolattal, teljesen kiépült infrastruktúrával – kommunális vízi közművel, elektromos és gázhálózattal – várja a potenciális befektetőket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.