Jó rajt kell a címvédéshez

Saját meglátása szerint az elmúlt években megszokott teljesítménnyel kell előrukkolnia Usain Boltnak a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságon ahhoz, hogy a sportág legendás alakjává váljon.

MNO
2011. 08. 23. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jamaicai sprinter a 2008-as pekingi olimpián győzött 100-on, 200-on és a 4x100-as váltóval, majd a 2009-es, berlini világbajnokságon megismételte ezt a teljesítményt. Amennyiben a dél-koreai vb-n ismét megnyeri a két egyéni sprintszámot, az első atléta lesz, aki egymás után kétszer dupláz ezekben a számokban. „Ha megfelelően rajtolok, senki sem győzhet le százon” – jelentette ki az immár egy hete Dél-Koreában hangolódó atléta, aki az idén nem kápráztatta el a szurkolóit.

A világcsúcstartónál ebben az évben öten is futottak jobbat, igaz, közülük a jamaicai Steve Mullings és az amerikai Mike Rodgers doppingvétség miatt nem indul, az ugyancsak amerikai Tyson Gay pedig csípősérülése miatt nem került be az utazó csapatba. A 25 éves atléta elismerte, hogy nincs olyan formában, mint két éve, Berlinben volt, így – mint mondta – világcsúcsot nem érdemes tőle várni Teguban, sem a rövidebbik (9.58 mp), sem a hosszabbik távon (19.19 mp), ahol szintén övé minden idők legjobbja. Az idén Bolt 9.88-ig, illetve 19.86-ig jutott. „Ha jövőre minden jól megy, nem leszek sérült, és úgy edzek, ahogy kell, megdönthetem majd a világcsúcsokat” – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.