Jön a vihar

Heves zivatarokra és komoly szélviharra kell számítani szombat késő délutántól a Dunántúlon az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint. A széllökések sebessége 100 kilométer/óra körül is lehet. Ezzel véget ér a napok óta tartó hőség.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/805924" target="_blank"><strong>• Mindenki fellélegezhet, hidegfront vet véget a kánikulának</strong></a>

MNO
2011. 08. 27. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OMSZ honlapján közzétett figyelmeztető előrejelzés szerint szombat késő délutántól, estétől véget vet a kánikulának egy nyugat felől érkező hidegfront, amely éjfélig várhatóan eléri a Duna vonalát. A hidegfront érkezésével a Dunántúlon egyre többfelé viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél, hirtelen szélerősödés várható. A lökések sebessége meghaladhatja a 80-100 kilométer/órát, erre a legnagyobb esély a Kisalföldön, valamint a Bakony és a Balaton környékén van. A Duna vonalában és attól keletre várhatóan 70 kilométer/óra közelében vagy az alatt maradnak a legerősebb széllökések.

Heves zivatarok is várhatók, a legnagyobb valószínűséggel a Nagykanizsa–Siófok–Komárom vonaltól nyugatra. Jégeső is hullhat. A középső országrészben sem zárható ki zivatar az éjszaka. Vasárnapra megszűnnek a zivatarok, mérséklődik a szél, és véget ér a hőség – közölte a meteorológiai szolgálat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.