Kahn leléphet

Visszakapta csütörtökön útlevelét Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója, így bármikor szabadon elhagyhatja az Egyesült Államokat.

MNO
2011. 08. 26. 6:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság a manhattani körzeti ügyészi hivatal előterjesztésére már kedden ejtette a Strauss-Kahn elleni, nemi erőszak kísérletével kapcsolatos vádakat. Útlevelét azonban nem kapta vissza, mert az Egyesült Államok keleti partvidékét éppen a tárgyalás után rázta meg földrengés, és elővigyázatosságból kiürítették a hivatalokat is New Yorkban. „Meg tudom erősíteni, hogy a New York-i rendőrség és az ügyészség visszaadta Strauss-Kahn úrnak az útlevelét” – közölte Shawn Naunton, a francia közgazdász-politikus egyik ügyvédje.

Dominique Strauss-Kahn azt tervezi, hogy a jövő héten Washingtonba utazik és találkozik volt IMF-s munkatársaival. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor tér vissza Franciaországba. Strauss-Kahn volt az egyértelmű esélyese a jövő évi francia elnökválasztásnak, mielőtt május 14-én New Yorkban őrizetbe vették, mert a metropolis egyik szállodájának szobalánya, egy guineai nő azt állította, hogy a férfi meg akarta erőszakolni. Dacára annak, hogy a bíróság felmentette, a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a franciák többsége már nem akarja, hogy Strauss-Kahn ismét szerepet vállaljon a francia belpolitikában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.