Kamionnak csapódott és meghalt a honvédség ejtőernyőse

Szolgálatteljesítés közben halálos ejtőernyős balesetet szenvedett a Magyar Honvédség egyik katonája Szolnok Szandaszőlős városrészének térségében hétfő délután – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóirodája az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 29. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katona kiképzési gyakorlóugrást hajtott végre, amikor eddig tisztázatlan okokból a 4-es főút Szolnokot elkerülő szakaszán egy kamionnak csapódott. A baleset ügyében független szakmai vizsgálatot végez a Közlekedésbiztonsági Szervezet – írta a HM.

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t úgy tájékoztatta: az elsődleges információk szerint az ejtőernyős nem sokkal két óra előtt sodródott el a tervezett leszállóhelytől a 4-es számú főút felé, és a 99-es kilométernél nekiütközött egy teherautónak, majd a főút melletti kerékpárútra zuhant. A férfi életéért csaknem egy órán át küzdöttek a mentők, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de nem sikerült megmenteni – tette hozzá. A rendőrségi helyszínelés idejére a 4-es főút érintett szakaszán teljes útzár van érvényben. A forgalmat Szolnok belvárosa felé terelik – mondta a sajtószóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.