Kamionnal lopták a gázolajat

Speciálisan átalakított kamionnal, gyakorlatilag iparszerűen próbált üzemanyagot lopni az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében négy román férfi szerda hajnalban; bűnügyi őrizetbe vették őket – közölte szerdán a rendőrség.

MNO
2011. 08. 24. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parkolóban két román felségjelű kamion közrefogott egy lengyel kamiont, s míg annak sofőrje a pilótafülkében aludt, az egyik román kocsi pihenőfülkéjéből az üzemanyagtartályra csatlakoztatott szivattyúval fejni kezdték saját tartályukba a gázolajat. Az autópályán járőröző rendőrök azonban rajtuk ütöttek – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes közlése szerint a tetten ért tolvajok a járművekkel menekülőre fogták, de Székesfehérvár határában, illetve Szabadbattyán területén mindkét kamiont sikerült megállítani a járőröknek. A járművek szemléje során kiderült, hogy az egyik kamion pihenőfülkéjébe a fülkén kívül csőcsonkban végződő szivattyút szereltek. Ahhoz csatlakoztatták a csövet, aminek a másik vége a lengyel kamion feltört tankjába került.

A négy román férfit a gárdonyi rendőrkapitányságra állították elő, gyanúsítottként hallgatták ki, s bűnügyi őrizetbe vették őket. A gárdonyi nyomozók felvették a kapcsolatot a román nyomozóhatósággal, annak tisztázására, hogy a gyanúsítottak korábban követtek-e el hasonló bűncselekményt, s a kamionokra vonatkozó adatok ellenőrzésében is kértek segítséget. A rendőrök gyanítják, hogy az elfogottak korábban is követtek el hasonló bűncselekményt. Mivel az egyik kamion rakterében a fuvarokmányok szerint rakomány van, annak és az okmányoknak az ellenőrzésébe bevonják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakembereit is.

Két hete ugyancsak az M7-es autópálya egyik pihenőjében német próbarendszámos kamionnal próbálta egy spanyol kamion üzemanyagtartályát megcsapolni három román férfi. Ők is megpróbáltak elmenekülni, de néhány kilométer megtétele után elfogták őket. Ügyükben gyorsított eljárásban döntött a bíróság, s kettőt közülük felfüggesztett szabadságvesztéssel büntetett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.