Kanadai cég érdeklődik a pécsi gyár iránt

A Selectica kanadai székhelyű multinacionális cég érdeklődik a nehéz anyagi helyzetbe került Elcoteq pécsi gyára iránt – adta hírül az Új Dunántúli Napló kedden.

MNO
2011. 08. 30. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben az Elcoteqhez hasonló tevékenységet folytató, üzleti érdekeltségeit tekintve a világ mintegy harminc országában jelen lévő vállalkozás megvenné a Szilva utcai gyárat, a mintegy 2800 embert foglalkoztató Elcoteq a jelenleg raktárként használt Finn utcai gyárépületben folytathatná a termelést. Az Elcoteq pécsi illetékesei sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a lap információját, mint ahogy azt sem, hogy nem a kanadai az egyetlen érdeklődő, „beszélnek ugyanis egy távol-keleti befektetőről is”.

Az Új Dunántúli Napló úgy tudja: a nehéz anyagi helyzetbe került, finn érdekeltségű vállalat megmentésére irányuló komplex befektetőbevonás kudarca után lehetséges megoldásként felmerült az egyes leányvállalatok és a gyáregységek eladása. A cég, illetve a leányvállalatok sorsáról az Elcoteq luxemburgi központjában döntenek. A vállalat igazgatótanácsa kedden vagy szerdán ül össze, új fejlemény csak ezután várható.

A pécsi Elcoteqnél alaptalannak nevezték azokat a híreszteléseket, hogy a cég mintegy 700 arra jogosult dolgozója a jövőben nem kap étkezési jegyet és utazási támogatást. A juttatások néhány napot csúsznak, a szeptemberi fizetést az augusztusihoz hasonló ütemezésben utalják – olvasható a baranyai napilapban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.