Kedvet csinálnak az erdőjáráshoz

Magyarországon az erdők jó kezekben vannak; ez lesz az üzenete annak az erdészeti nyílt napnak, amelyet szeptember 2-án rendez az Egererdő Zrt. Egerben, a város iskolásainak és óvodásainak bevonásával – mondta kedden a társaság vezetője.

MNO
2011. 08. 30. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényen be kívánják mutatni az erdészet erdőgazdálkodási, vadgazdálkodási és természetvédelmi tevékenységét, mintegy ezer gyerek részvételére számítanak – közölte sajtótájékoztatón Jung László.

A vezérigazgató elmondta: igyekeznek kedvet csinálni a gyerekeknek és rajtuk keresztül szüleiknek is az erdőjáráshoz. Ennek érdekében a területen felállított sátrakban megismertetik a látogatókat az erdei növénytársulásokkal, az ott élő rovarokkal és vadakkal, a vadászat és a vadgazdálkodás szerepével és az erdőgazdálkodásnál használt modern technikai eszközökkel. Jung László kiemelte, hogy az erdőtörvény nyomán ma Magyarországon soha nem a tulajdonos dönt arról, hogy mi történjék az erdőkben, hanem az ökológia. Az erdőbecslés révén pedig 30 évre előre meghatározható, hogy egy-egy beavatkozásnak mi lesz a következménye – tette hozzá.

Arról is szólt, hogy az Egererdő, Magyarország legnagyobb összefüggő erdővel borított hegyvidéki táján, a Mátrában, a Bükk nyugati részén és a Heves-Borsodi dombvidéken gazdálkodik, mintegy 72 ezer hektáron. Az erdőgazdálkodás mellett a cég működteti Magyarország egyik legnagyobb parkettagyárát, a gyöngyösi Mátraparkettot is, illetve népjóléti tevékenységük részeként három erdei vasutat és három erdei iskolát tartanak fenn – közölte a Magyar Fejlesztési Bank által birtokolt cég vezetője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.