Keményebben csapnának le Slotáék

A belügyminisztériumot bírálta a Szlovák Nemzeti Párt, mivel szerinte az nem alakította ki a megfelelő feltételeket ahhoz, hogy meg lehessen állapítani: kinek van magyar állampolgársága.

MNO
2011. 08. 06. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrej Danko, az SNS alelnöke szerint a minisztérium a postai küldemények küldözgetésén túl egyebet nem tesz. Az alelnök szerint Berényi esetében alapos a gyanú, hogy magyar állampolgár, így nem lehetne szlovákiai politikai párt vezetője. „Egyelőre az. A minisztérium kétszer szólította fel, hogy fedje fel állampolgárságát, ám a küldemények postázásán túl mást nem tett, hogy ezt elérje” – mondta.

Az SNS tiltakozik az ilyen laza fellépés ellen, és felszólítja Daniel Lipsic belügyminisztert, hogy haladéktalanul hozza létre ezt a mechanizmust.

(ujszo.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.