Keszthelyen a nyári játékok viszik a prímet

Holnaptól több mint két héten át, egészen augusztus 14-ig a színház lesz az úr a Balaton partjának északnyugati csücskében. Olyannyira, hogy ez idő alatt bárki betérhet a XII. Keszthelyi Nyári Játékokra, amelyen a Centrál Színház alkotócsapata valódi különlegességeket ad elő.

MN
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keszthely szabadtéri színpadán a művészek két darabban is megcsillogtatják tudásukat. Ezek közül az egyik Stephen Sondheim és Hugh Wheeler Egy nyári éj mosolya című musicalje, amelyben többek közt Törőcsik Mari, Nagy Kálózy Eszter és Gergely Róbert játssza a főbb szerepeket. E darab a XIX. század fordulóján Svédországban, Szent Iván éjjelén játszódik, középpontjában pedig az áll, hogy Desirée Armfeldt, a gyönyörű színésznő úgy érzi, sok viharos esztendő után itt az ideje, hogy megállapodjon. Kiszemeltje nem más, mint hajdani szeretője, a sikeres ügyvéd, Fredrik Egerman. Van azonban egy bökkenő: időközben Fredrik elvett egy tizenkilenc éves lányt, aki még az esküvő után is ragaszkodik szüzességéhez. Desirée emiatt furfangos tervet eszel ki: Szent Iván éjjelén meghívja a házaspárt édesanyja, a hajdani kurtizán kastélyába. Csakhogy ezen a bizonyos estén váratlanul beállít Desirée jelenlegi szeretője, egy dölyfös dragonyos, féltékenységtől tébolyult felesége társaságában, és Fredrik felnőtt fia, aki papnak készül, és titokban szerelmes ifjú mostohaanyjába. A fehér éjszakától és a vörösbortól megmámorosodott vendégek őrült szerelmi kergetőzésbe kezdenek…
A nyári játékok másik nagy produkciója augusztus 4. és 14. között tekinthető meg, ekkor viszik színre Neil Simon Pletykafészek című bohózatát, méghozzá Básti Juli, Liptai Claudia, Rudolf Péter és Scherer Péter főszereplésével. A darab középpontjában az áll, hogy New York alpolgármestere házassági évfordulóját ünnepli, és miközben az eseményre sorra futnak be a baráti kör tagjai, a házaspárnak hűlt helye…

Infó: www.keszthelyinyar.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.