Két bronzzal térhetnek haza a magyarok

A +100 kilós Bor Barna vállsérülés miatt visszalépett, így hetedikként zárt, a magyar küldöttség pedig két bronzéremmel fejezte be szereplését a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

MNO
2011. 08. 27. 13:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres Eb-második dzsúdós szombaton az Amerikai Szamoáról érkezett Anthony Liu, az argentin Orlando Baccino, a szlovén Matjaz Ceraj legyőzése, illetve a négyszeres világbajnok francia Teddy Rinertől elszenvedett vereség után az orosz Alekszandr Mihajlinnal csapott volna össze a vigaszágon. A találkozó azonban nem jött létre, mivel a paksi „nehézfiú” a Riner elleni meccsen ráesett a vállára, és nem tudta folytatni a küzdelmet a vigaszágon.

„Esés közben a könyököm ért le először, a vállam pedig felcsúszott. Nagy reccsenést hallottam, és azóta is rettenetesen fáj – nyilatkozta a bemelegítőteremben Bor. – Nagyon remélem, hogy semmi komoly, mert elegem van a sérülésekből. Jó formában voltam ma, úgy érzem, a bronzmeccsig eljutottam volna. De egy kézzel nem lehet dzsúdózni. Ami Rinert illeti, ő egy külön kategória most, nagy pech, hogy vele kerültem egy ágra. A többiek közül a kubaival jót meccseltem Brazíliában, az orosz is meglett volna, a németet és a dél-koreait is vertem már meg, de Teddyt most nem lehet legyőzni.”

Mivel a vasárnapi csapatversenyben a magyarok már nem lesznek érdekeltek, a 13 tagú küldöttség két bronzéremmel zárta a vb-t: kedden Csernoviczki Éva (48 kg), pénteken pedig Mészáros Anett (70) állhatott a dobogó legalsó fokára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.