Két magyar a főtáblán

Két magyar, Arn Gréta és Jani Réka-Luca lesz ott az Egyesült Államok nyílt teniszbajnokságának, a hétfőn kezdődő US Opennek a főtábláján, miután a harmadik pályázó, Czink Melinda két győzelem után a selejtező 3., utolsó fordulójában veszített, így kiszorult a 128-as mezőnyből.

MNO
2011. 08. 27. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czinket a holland Michaella Krajicek búcsúztatta a budapesti idő szerint szombat hajnali mérkőzésen, amelyet pedig – a viadal honlapjának tanúsága szerint – a magyar játékos kezdett jobban, hiszen 6:3-ra hozta az első szettet. A folytatás azonban a németalföldi teniszezőnek sikerült jobban, aki előbb 6:0-val egyenlített, majd a döntő játszmában is nyert, igaz, ott már nagy harc után, 7:5-re.

Ily módon az év negyedik, utolsó Grand Slam-versenyén az alanyi jogon szereplő Arn mellett Jani lett még főtáblás, aki pénteken három játszmában diadalmaskodott a kínai Lu Csing-csing (Lu Jing-jing) felett. Előbbi a hazai közönség előtt szereplő Vania King ellen kezd, míg utóbbira a nyitókörben a szabadkártyás amerikai Sloane Stephens vár.

Eredmény: US Open, selejtező, 3. forduló:
Krajicek (holland)–Czink Melinda 3:6, 6:0, 7:5

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.