Kétezer ember őrizetben, de még messze van a vége

Már több mint kétezer embert vettek őrizetbe az elmúlt hetekben a hónap eleji zavargásokkal összefüggésben a brit fővárosban – jelentette be a londoni rendőrség csütörtökön. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/805370"><strong>• Nem probléma, hogy több mint ezer elítélttel több van börtönben</strong></a>

MNO
2011. 08. 25. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint közölték, eddig összesen 2006 embert vettek őrizetbe, és közülük 954-en álltak már bíróság elé a rendbontások miatt.

A londoni rendőrség összeállított egy online galériát a rendbontókról készült felvételekből, kiegészítve az általuk elkövetett bűncselekmények és a kiszabott ítéletek részleteivel. Simon Foy, a londoni rendőrség parancsnoka úgy nyilatkozott, azért tették közzé a felvételeket, hogy a londoniak láthassák, hogy akik részt vettek a „mindenkit sokkoló” zavargásokban, azokat felelősségre vonják.

Mint kifejtette, egyértelmű üzenetet akarnak küldeni azoknak, akik részt vettek a rendbontásokban, hogy nem menekülhetnek el tetteik következményei elől. „Még messze vagyunk a munka befejezésétől” – mondta, hozzátéve: a rendbontások kinyomozása továbbra is a rendőrség egyik fő feladata marad. Simon Foy kiemelte: nagy támogatást kapnak a helyiektől, és továbbra is mindenkit arra biztatnak, hogy értesítse őket, ha információja van a rendbontásokról.

Az igazságügyi minisztérium adatai szerint Anglia-szerte eddig mintegy 1500-an jelentek meg a bíróság előtt a zavargások miatt, és 70 százalékuk továbbra is őrizetben marad. A bíróság elé kerültek közül 160 embert ítéltek el, felükre börtönbüntetést szabtak ki. Az őrizetbe vettek 90 százaléka férfi – közölte a tárca.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.