Ki akarta mosni a ruháit, de már szagot fogott a kutya

Nike, a Csongrádi Rendőrkapitányság nyomkövető kutyája azonosított egy férfit, aki az elmúlt egy évben kétszer is betört ugyanahhoz az idős asszonyhoz – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

MNO
2011. 08. 25. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanúsított másodjára szerdán járt a csongrádi Bethlen Gábor utca egyik házában, és a padlásról egy mosógépet és egy centrifugát vitt magával – mondta Szenti Szabolcs. A csongrádi nyomozóknak a helyszíni szemlén sikerült olyan nyomot is rögzíteniük, amelyről Nike, a csongrádi kapitányság nyomkövető kutyája el tudott indulni. Szimata alapján az utca felé futott, majd járőrtársát egészen az elkövető házáig vezette, és ott a nyomozók meg is találták a lopott tárgyakat – közölte a százados.

A 33 éves gyanúsított mindent bevallott a rendőröknek. Elmondta, hogy ki akarta mosni a ruháit, de már nem volt rá ideje, mert időközben Nike megtalálta. A nyomozás során kiderült az is, hogy a férfi volt, aki tavaly nyáron is betört az idős asszonyhoz, akkor fagyasztott élelmiszert, pálinkát és gázpalackot lopott el, ez utóbbit most meg is találták nála. A férfi egy másik lopást is elismert, a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.