Kikapott a Ferencváros és az Újpest is

<p>Egyetlen hazai pályán játszó csapat sem szerzett gólt és pontot a magyar labdarúgó NB I 4. fordulójának záró napján. A még nyeretlen Ferencváros a Pécstől, a még mindig rúgott gól nélkül álló Újpest a Pakstól kapott ki, míg a Debrecen Bódi 91. percben lőtt szabadrúgás-góljával múlta felül a Kecskemétet.</p>

Pintér Patrick
2011. 08. 07. 19:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

FERENCVÁROS–PÉCS 0-1 (0-0)
Budapest, Albert-stadion, 4500 néző. Vezette: Fábián.
FTC: Ranilovic – Csizmadia, Otten, Grúz (Lisztes, 67.), Junior (Balog Z., 33.) – Jovanovics, Maróti, Tóth B. (Morales, 69.) – Felipe Felix, Oláh, Abdi. Vezetőedző: Prukner László.
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovics, Törtei – Horváth Zs., Causic, Pintér A., Nagy O. – Frőhlich (Bajzát, 70.), Gyánó (Scsepanovics, 67.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc.
Gólszerző: Nagy O. (84.).

Bár sorra alakította ki a jobbnál jobb helyzeteket a Ferencváros a Pécs kapuja előtt, az első félidőben Oláh fejese, majd Jovanovics és Felipe Felix közeli próbálkozása, a másodikban Abdi felső lécre vágódó fejese és Felipe Felix hasonló helyre csapódó bombája sem eredményezett gólt. A vendégcsapat ellenben kevés adódó lehetősége közül egyet kihasznált a 84. percben: Nagy Olivér lövése talált utat Ranilovic hálójában. A Pécs ezzel továbbra is a hibátlanok táborát gyarapítja, a Fradi viszont még nem nyert mérkőzést a szezonban.

ÚJPEST–PAKS 0-2 (0-0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3500 néző. Vezette: Farkas Á.
Újpest: Balajcza – Szokol (Üveges, 61.), Dvorschák, Mihajlovics, Pollák – Simon K., Markovics, Barczi (Zamostny, 77.), Wilson, Lázár – Rajczi (Balogh B., 61.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Éger, Báló – Bartha, Sifter, Sipeki, Böde, Vayer – Kiss T. (Magasföldi, 63.). Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Éger (60. – 11-esből), Vayer (90. – 11-esből).

Miközben az Újpest az első félidőben Rajczi révén büntetőt hibázott, a szünet után a Paks két hasonló szituációból eldöntötte a három pont sorsát. Az első tizenegyest Éger, a másodikat az egész mérkőzésen kiválóan futballozó Vayer értékesítette. Az Újpest a végén tíz emberrel volt kénytelen befejezni a találkozót, mivel Zamostny Balázs akkor sérült meg, amikor Mészöly Géza már kihasználta mindhárom cserelehetőségét.

KECSKEMÉT–DEBRECEN 0-1 (0-0)
Kecskemét, Széktói-stadion, 4000 néző. Vezette: Alvaro García (chilei).
KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovics (Koszó, 16.), Balogh B., Mohl (Bertus, 19.) – Gyurcsó, Ebala, Szavics, Csukics (Dosso, 68.), Foxi – Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
DVSC: Novakovics – Nikolov, Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi (Ramos, 92.), Varga J., Bouadla (Yannick, 58.), Szakály P., Rezes (S. Nikolic, 67.) – Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerző: Bódi (91.)
Kiállítva: Coulibaly (45.).

Egy félidőn át emberhátrányban futballozott a Debrecen, miután az első játékrész végén Coulibalyt ütésért kiállította a játékvezető. Ha az első félidő vége negatív, a második pozitív hatásokkal ért véget a vendégek számára: a múlt héten a Fradi ellen szabadrúgásból győztes gólt szerzett Bódi hasonló módon most a Kecskemét otthonában is betalált a kapuba, ezzel újabb három ponthoz juttatta a Lokit.


Az élmezőny:
1. Debrecen 12 pont
2. Pécs 12
3. Győr 12
4. Pápa 10
5. Honvéd 9

A góllövőlistát a 4 gólos Danilo (Honvéd) és Marics (Pápa) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.