Kimentették a bányászokat

Huszonkét kínai bányászt mentettek ki egy vízzel telt vágatból kedden az északkeleti Hejlungcsiang tartománybeli Csujtaj városban.

MNO
2011. 08. 30. 6:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete huszonhat bányász rekedt a föld alatt 280 méteres mélységben. A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint a mentőalakulatok szombaton három bányászt emeltek ki élve a vágatból, egynek azonban már csak a holttestét találták meg.

A szénbányában rekedt további huszonkét vájár vasárnap adott magáról életjelet, tartózkodási helyük felől hangokat észleltek, ezért a bányamentők először egy lyukat fúrtak a mélybe, hogy a lent rekedtek levegőhöz jussanak. Keddi kimentésüket közvetítette az állami televízió, és a képes beszámolók alapján mindegyikük viszonylag jó egészségi állapotban vészelte át az egy hétig tartó bányafogságot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.