Kína csak lépést tart a fejlődéssel

„Teljesen megalapozatlannak” nevezte a kínai védelmi minisztérium pénteken a Pentagon éves jelentését, amely szerint az ázsiai óriás nukleáris arzenáljának és haditengerészetének fejlesztésére törekszik, destabilizálva ezzel a térségbeli erőegyensúlyt.

MNO
2011. 08. 26. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A védelmi minisztérium „nyomatékos elégedetlenségét és határozott tiltakozását” fejezte ki a jelentéssel kapcsolatban, amely szerinte eltúlozza Peking fenyegetését Tajvanra nézve. „Ahogy fejlődik a technológia, teljesen normális, hogy a kínai hadsereg is fejlődik” – jelentette ki közleményében a védelmi minisztérium. A Hszinhua kínai állami hírügynökség csütörtökön már bírálta a „tények elferdítésén” és „alaptalan találgatásokon” nyugvó dokumentumot, és a kínai belügyekbe való beavatkozásnak nevezte azt.

A kínai védelmi költségvetés 12,7 százalékkal emelkedett 2011-ben. A világ legnagyobb haderejének számító Népi Felszabadítási Hadsereg féltve őrzi katonai programjának titkait. Kína nagy léptekkel modernizálja légi, tengeri és szárazföldi haderejét, hogy utolérje Moszkvát és Washingtont.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.