Kisdorogon sem rózsás a helyzet

A lehető legtöbbet kívánják kihozni a szűkös lehetőségekből, mondta Kisdorog első embere. Hamarosan elkészül egy nagyobb beruházás, így az idén is sikerült fejleszteni a falut.

MNO
2011. 08. 06. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Panaszkodni órákon keresztül lehetne, akárcsak a megye többi településén, de ennek nem sok értelme lenne, mondta Klein Mihály polgármester. A válság éveiben sehol sem rózsás a helyzet, az igazi kihívást éppen az jelenti, hogy ilyen szűkös körülmények között is meg kell tenni mindazt, amire a legkisebb esély is adódik. Kisdorogon most ez a legfontosabb szempont.

A nemrégiben megkapott vis maior támogatásnak köszönhetően a tavalyi árvízkárok nyomait mára eltüntették, utakat, út burkolatot, árkokat javítottak. Tolna megyében az egyik legnagyobb árvízkárt Kisdorog szenvedte el. Az árkokat éveken keresztül nem tisztították, sőt sok helyen be is szántották, így valósággal rávezették a vizet a településre. A kapott vis maior támogatásból sikerült végre az árkokat kitisztítani mind a kül-, mind a belterületen.

Közben pályázatot adtak be az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér által kiírt lehetőségekre, és a saját erő mellé, több milliós támogatást nyertek. Ebből a pénzből kezdték el átalakítani a művelődési házat. A régi, lapostetős épület mára bővült egy tetőtérrel, melynek a beépítése folyamatban van. Az elképzelések szerint, itt kap majd helyet a könyvtár, a civil szervezetek és az önkormányzat is, egyszóval, minden fontos intézmény egy helyen lesz.

(teol.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.