Kiszivárgott: kémkedésről vall a tábornok a felvételen

Kínában kiszivárgott az internetre egy felvétel, amelyen egy kínai tábornok kémkedési ügyekről beszél. Az eset kínosan érintheti a titoktartásra fokozottan ügyelő kínai hadsereg vezetését.

MNO
2011. 08. 29. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A YouTube videomegosztó oldalon megtekinthető felvételen Csin Jin-an tábornok a többi közt Li Pin korábbi dél-koreai nagykövetet említi, akit korrupció vádjával hét év szabadságvesztésre ítéltek. A tábornok azzal vádolta meg Li Pint, hogy titkos információkat szivárogtatott ki Dél-Koreának, amivel kínos helyzetbe hozta Pekinget az észak-koreai nukleáris leszerelési tárgyalásokkal kapcsolatban. A felvételből kiderült, hogy a dél-koreai nagykövettel szembeni vádak túlzottan kellemetlenek voltak, így Li Pint végül korrupció gyanújával vették őrizetbe.

A tábornok megjegyzéseit tartalmazó videót kínai weboldalak is közzétették, és bár a legtöbb helyről eltávolították, a felvétel különböző közösségi felületeken – például népszerű mikroblogokon – továbbra is elérhető. A kínai védelmi minisztérium egyelőre nem reagált az esetre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.