Kiürítették Eger belvárosát

Második világháborús robbanótestek bukkantak elő földmunkák közben szerdán Eger központjában, kiürítették a belvárost – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

MNO
2011. 08. 24. 16:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A robbanószerek a Dobó térbe, a város központi terébe torkolló dr. Hibay Károly utcában kerültek elő – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A helyszínt rendőri biztosítás mellett lezárták. A tűzszerészek nem sokkal 6 óra előtt kezdték meg a helyszínen a gyújtószerkezet hatástalanítását, és előreláthatóan este 8-ig elszállítják a bombát.

Zentai László, az egri önkormányzat médiareferense arról tájékoztatott, hogy a területet 300 méteres körzetben kiürítették. A kiürített lakóházakban élőket a Lenkey János Általános Iskolában helyezték el addig, amíg a tűzszerészek nem szállítják el a robbanószerkezetet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.