„Könnyűvérű hölgyeket” kerestek, zsarolás lett belőle

Zsarolás megalapozott gyanújával őrizetbe vettek egy ajaki férfit; a 27 éves gyanúsított azzal fenyegette meg ismerősét, hogy ha nem fizet neki százezer forintot, akkor egy korábbi konfliktus miatt bosszút állnak rajta és családján – tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

MNO
2011. 08. 23. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Gergely elmondta, előző hétvégén a sértett és baráti köre, némi italozás után, arra az elhatározásra jutott, hogy „könnyűvérű hölgyeket” keresnek. A későbbi zsaroló ötletére Demecserbe mentek, ahol valakinek tízezer forintot fizettek, hogy megismertesse őket egy nővel, ám az üzlet nem sikerült. A sértett ezért berontott a pénzt átvevő férfi udvarára és üvöltözni kezdett, távozásuk előtt – egyes vallomások alapján – tettlegességre is sor került. A gyanúsított ekkor találta ki, hogy a konfliktusból hasznot húz. Egy demecseri banda, valamint egy, a környéken bűnözőként ismert ember nevében kezdte zsarolni társát. Azt mondta, a százezer (később már csak ötvenezer) forint a nehézfiúknak kell, ő csak szívességből közvetít.

A megfélemlített férfi a rendőrséghez fordult, a kisvárdai nyomozók a pénz átadásakor elfogták a más nevében zsaroló férfit. A rendőrség kezdeményezte a büntetett előéletű, feltételesen szabadlábon lévő, hétfőn őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását – tette hozzá a szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.