Konzervdobozokat gyártanak Tatabányán

A spanyol tulajdonú Mivisa Hungary Kft. a Tatabánya-Környei Ipari Parkban építi meg új magyarországi üzemét, ahol konzervdobozokat gyártanak majd; a beruházás 40 embernek ad munkát – tájékoztatott közös sajtóközleményben a tatabányai és környei polgármester.

MNO
2011. 08. 25. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vállalat a napokban beadta az üzem építési engedélyét, a 2012 januári indulás után naponta 1 millió doboz fogja elhagyni a gyártósort – mondta el Schmidt Csaba (Fidesz), Tatabánya polgármestere. Beke László, független környei polgármester tájékoztatása szerint a Tatabányával közös ipari park hathektáros környei részén épül fel az üzem, 20 000 négyzetméteren.

A spanyol Mivisa fémből készült élelmiszer-ipari csomagolóanyagok előállításával foglalkozik. Termékei között megtalálhatók a konzervdobozok, a nyitófüles és visszazárható doboztetők, illetve a lecsavarható fémkupakok. A vállalat a nyitófüles konzervdoboztetők előállításában világelső, ebből a termékükből évente több mint 6 milliárd darabot gyártanak. A cégnek Spanyolországban 6, Marokkóban, Hollandiában és Magyarországon pedig 1-1 üzeme van, Debrecenben, ahol közel 20 főt foglalkoztatnak. A Mivisa 2010-es árbevétele mintegy 520 millió euró volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.