Kötelessel szerződést hosszabbítottak

A belga bajnok Racing Genk két évvel meghosszabbította Köteles László szerződését azt követően, hogy az együttes a magyar kapus bravúrjainak is köszönhetően büntetőkkel legyőzte az izraeli Maccabi Haifát, s így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája 32-es főtáblájára.

MNO
2011. 08. 24. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon örülök az új szerződésnek, mert ebben nincs opció, három évig a Genk futballistája vagyok, ami egyfajta nyugalmat biztosít az embernek – idézi Kötelest a futballista menedzsmentjének szerdai közleménye. – Ráadásul a feltételek sokkal előnyösebbek, mint a korábbiban, ami valljuk be, nem volt kifejezetten jó. Ha az elmúlt heteket, a Maccabi elleni keddi meccset, és ezt a szerdai megállapodást veszem, nyugodtan mondhatom: a sors visszaadta azt, amit az elmúlt évben elvett.”

Köteles 2009 óta erősíti a belga klubot – amely Tőzsér Dánielt és Tóth Balázst is foglalkoztatja –, ám az előző szezonban sokáig nem léphetett pályára, mivel korábbi egyesülete, a Diósgyőr és a Genk között jogi vita alakult ki. Ebben az időszakban Thibaut Courtois lett az elsőszámú kapus, ám a fiatal hálóőrt nyáron leigazolta a Chelsea, így Köteles előtt ismét megnyílt az út. „Minden klubfutballistának a Bajnokok Ligája-szereplés az álma, az, hogy parádés stadionokban, fantasztikus játékosokkal szemben lépjen pályára. Boldog vagyok, hogy mindennek én is részese lehetek” – tette hozzá Köteles.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.