Kötvényt bocsát ki a MÁV

A kormány jóváhagyta, hogy a MÁV Zrt. az állam által indokoltnak elismert és az állam által meg nem térített költségei finanszírozására 2011-ben 35 milliárd forint összegű, legfeljebb 3 éves futamidejű zártkörű kötvényt bocsásson ki állami készfizető kezességvállalás mellett – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.

MNO
2011. 08. 22. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintettel a forrás rendelkezésre állásának sürgősségére engedélyezik, hogy a MÁV Zrt. eltekintsen a nyilvános pályázattól, de legalább három ajánlatot be kell kérnie.

A kormány a kezességvállalási díj kikötésétől eltekint. Emellett felkéri az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-t, hogy a MÁV Zrt. számára pénzügyi szempontból véleményezze a forrásbevonáshoz kapcsolódó szerződéseket és egyéb dokumentumokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.