Kubába utazott kezelésre Chavez + Képek

Hugo Chávez venezuelai elnök ismét Kubába utazott sugárkezelésre.

MNO
2011. 08. 07. 10:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A venezuelai állami tévé szombat este élő adásba közvetítette a „bolivari forradalmi vezetőjének” elutazását a caracasi nemzetközi repülőtérről. Aznap a venezuelai parlament rendkívüli ülésén, egyhangúlag szavazta meg azt az indítványt, amely engedélyezi az elnöknek, hogy gyógykezelése idején ne tartózkodjék az országban.





A venezuelai alkotmány szerint minden esetben, amikor az államfő öt napnál tovább tartózkodik külföldön, engedélyt kell kapnia a törvényhozástól. Hugo Chávez azt mondta, hogy az újabb, második kubai sugárkezelés legalább hat napot vesz igénybe. A radikális baloldali latin-amerikai államfők vezéralakjának számító Chávez testéből júniusban Kubában eltávolítottak egy daganatot, júliusban pedig kemoterápiás kezelést kapott, megakadályozandó, hogy a rákos sejtek ismét elszaporodjanak.





(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.