Kulcsár Anna: Tettesek és áldozatok

MNO
2011. 08. 25. 7:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mások másképp látták ugyanazt, például az 1956-os forradalom egyes eseményeit is. Nyugat- és Kelet-Európa történelmi tapasztalatai, sérelmei különböznek. Ez bizonyos fokig érthető, hiszen a náci és a kommunista terror elszenvedői nem mindig ugyanazok az országok voltak. Hetven évvel a második világháború után időszerű lenne, hogy végre mindenütt méltányolják a nemzetközi emberi jogi normát: mindenki méltósága egyenlő. Ez akkor is igaz, ha a másik alapvetést elfogadva kijelentjük: a vélemény természetesen szabad. A múlt eseményeinek megítélése, a megítélés mértéke ugyanakkor nem lehet annyira eltérő, amennyire azt az európai példák mutatják.

(Magyar Nemzet, 2011. augusztus 25.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.