Különleges véradás lesz

<br /> Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szeptember 3-án szombaton, 10 és 18 óra között Retró véradás címmel különleges hangulatú véradó napot szervez a Városmajorban. A rendhagyó eseményen az OVSZ az 1960-as, ’70-es és ’80-as évek hangulatát szeretné felidézni.

MNO
2011. 08. 28. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Akkoriban a véradás összetartozást szimbolizáló, vidám társasági esemény volt: a véradók egyszerre ünnepelték egymást, és azokat a beteg embereket, akik nekik köszönhetően kapnak új esélyt az életre” – emlékezik a régi időkről az OVSZ közleménye.

Az eseményre legalább 1000 véradót várnak a szervezők, akik összesen 450 liter vért adhatnak, amellyel közel 3000 vérre, vérkészítményre szoruló betegen segíthetnének. Az OVSZ a helyszínen vért adókat „retro menüvel” vendégeli meg: búzasört, virslit, buktát vagy sós perecet és egy tábla csokoládét kapnak majd az adakozók az ajándékcsomagon felül. A véradásra régi és első véradókat, hozzátartozókat, barátokat, ismerősöket egyaránt szeretettel várnak. A véradáshoz taj- és lakcímkártya, valamint személyi igazolvány szükséges.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.