Lecserélik a német juhászkutyákat

Nehézségekbe ütközik a német juhászkutyák toborzása, ezért az egyik nyugat-németországi régióban belga juhászok váltják fel fokozatosan a németeket a rendőrségnél – tudta meg a francia hírügynökség hétfőn a Német Juhászok Németországi Szövetségénél (SV).

MNO
2011. 08. 23. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hiánycikk lett a német juhász (a német piacon)” – erősítette meg Heiko Grube, a legnagyobb németjuhász-tenyésztő szervezet szóvivője. A hiány pótlására Észak-Rajna–Vesztfália rendőrei saját tenyészetet tartanak, amelyben egyre több a belga juhász. A nyugat-németországi Stukenbrock kutyanevelő iskolája, ahol a kutyákat kiképzik, megoldást talált a költségvetés gondjaira Grube szerint, a rendőrség ugyanis általában legfeljebb 2000 eurót – azaz több mint 545 ezer forintot – fizet egy német juhászért, amely „mélyen az értéken aluli ár”.

„Ez semmit nem vesz el a német juhász értékéből” – mondta Grube. „Mindkét fajta (a német és a belga) érdekes, és jó juhászkutya, de még ugyannak a fajtának mindegyik egyede sem felel meg a rendőrség szükségleteinek. A repülőtéren még mindig német juhászokat alkalmaznak a kábítószer kiszagolására – mondta. Más régiókban a német rendőrség továbbra is nagy számban alkalmaz német juhászokat, mint ahogyan arról a szövetség magazinjában megjelent számos jelentés is tanúskodik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.