Lejtmenetben az Alitalia

Tovább csökkent az Alitalia vesztesége az idei első félévben: a két és fél éve privatizált olasz légitársaságnál 94 millió eurót tett ki adózás után a veszteség az egy évvel korábbi 164 millió eurós hiányt követően.

MNO
2011. 08. 01. 10:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzemi szinten 129 millióról 69 millióra mérséklődött a veszteség, a bevétel hét százalékkal, 1,56 milliárd euróra nőtt. Tavaly 107 millió euróra mérséklődött adózás után a veszteség az egy évvel korábbi 167 millióról.

A Malév egykori kisebbségi tulajdonosa 2008 végén került a CAI olasz befektetői csoport tulajdonába valamivel több, mint egymilliárd euróért, majd 2009. januárban az Air France–KLM megvásárolta a cég 25 százalékos részvénypakettjét. Azóta több takarékossági intézkedést hajtottak végre, egyebek mellett csökkentették a dolgozók létszámát.

Az olasz cég még 1992 novemberében 35 százalékos tulajdonrészt szerzett a Malévban, de öt év után a magyar légitársaságot visszavásárolta az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.