Lemond a japán miniszterelnök

Kan Naoto japán miniszterelnök bejelentette pénteken, hogy lemond pártelnöki tisztségéről, ami egyben azt jelenti, hogy távozik a kormány éléről is.

MNO
2011. 08. 26. 5:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kan pártja, a Japán Demokrata Párt (PDJ) jövő hétfőn választja meg új vezetőjét, aki a miniszterelnöki szék várományosa lesz. Kan döntése nem váratlan, a japán sajtó régóta biztosra vette lemondását, s csak az időpont tekintetében voltak kételyek. A 64 éves politikust – aki tavaly június óta vezeti a kabinetet – kemény bírálatok érték amiatt, hogy kormánya nem képes megbirkózni az országot egyszerre sújtó három csapás, a földrengés, a szökőár és az atomkatasztrófa következményeivel. Népszerűsége az utóbbi hónapokban 20 százalék alá csökkent. Az elmúlt öt évben hat kormányfő váltotta egymást Japánban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.