Lengyelország elfoglalja Budapestet

Budapest belvárosába, a Király utcába költözik Lengyelország egy hétvégére szeptember 10-én és 11-én, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet színes programok és tájékoztató kiállítások keretében mutatkozik be a fővárosban.

MNO
2011. 08. 31. 17:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Prospektusok, képek és személyes élménybeszámolók keretében mutatja be Lengyelország tájainak szépségét, gazdag műemlékeit, a magyar–lengyel közös történelmi múlt lengyelországi emlékeit és az aktív sportolási lehetőségeket a szeptember második hétvégéjén megrendezésre kerülő Királyi Vásár, amelynek a belvárosi Király utca ad otthont – tájékoztat a képviselet közleménye.

A lengyel népművészek borostyánkőből készített tárgyaikat mutatják be, a lengyel népzenét és néptáncokat pedig a Király utcai Central Passage színpadon ismerheti meg a közönség. Vasárnap 11 órától a magyarországi Polonez néptáncegyüttes és a Lengyelországból érkező Górál zenekara lép színpadra.

A Király utca a rendezvény idejére igazi multikulturális találkozóhellyé alakul át: Lengyelország mellett a magyar, a brazil, az osztrák, a roma és az ír kultúrába is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a színes műsorokon és a kiállítók gazdag kínálatán keresztül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.