Líbiából szereztek fegyvereket a palesztinok

Az elmúlt hat hónapban Líbiából szereztek légvédelmi és harckocsi-elhárító rakétákat a Gázai övezetben működő iszlamista csoportok – adta hírül kedden a The Israel Project hírszerző szolgálat izraeli biztonsági körökre hivatkozva.

MNO
2011. 08. 30. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Líbiából induló fegyvercsempészet megállítása érdekében Izraelnek szorosan együtt kell működnie Egyiptommal – közölte az izraeli hadsereg egyik illetékese. Hozzátette: az egyiptomi kormány megértette, milyen fontos most az, hogy szemmel tartsa, mi történik a líbiai határnál.

Matan Vilnai izraeli belbiztonsági miniszter kedden bejelentette, hogy legalább tíz terrorista hagyta el a Hamász szélsőséges palesztin szervezet ellenőrzése alatt álló Gázai övezetet a Sínai-félsziget irányába. Az izraeli hadsereg közben fokozta jelenlétét az egyiptomi határszakaszon a terrorfenyegetések miatt. Egy izraeli katonai szóvivő az Ynet hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy országának egy új veszélyhelyzetre kell berendezkednie. „Nem kockáztathatunk” – szögezte le.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.