Madarászt kizárták, a „címlaplány” nyert

Madarász Viktóriát kizárták, így eredmény nélkül zárta a nők 20 km-es gyalogló számát szerdán a tegui szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

MNO
2011. 08. 31. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nap egyetlen versenyében – a viadal honlapja szerint – a legnagyobb esélyes, a címvédő, olimpiai és Európa-bajnok orosz Olga Kanyiszkina győzött, 18 másodperccel megelőzve a második kínai Liu Hungot. „Az oszakai és a berlini vb-n lényegesen könnyebb dolgunk volt, mint itt – nyilatkozta sorozatban megnyert harmadik világbajnoksága után Kanyiszkina. – Azt hiszem, mindannyian felkészültünk arra, hogy meleg lesz és magas páratartalom, de a nap nagyon erősen sütött, szenvedtünk.”

Kanyiszkina ezzel megtörte a helyszínen mindennap megjelenő, a versenynapot beharangozó „vb-magazin átkát”, mivel ő az első, aki úgy tudott nyerni, hogy az adott napon a kiadvány címlapján szerepelt. Az első napon a rúdugró Steve Hooker a selejtezőben érvényes kísérlet nélkül kiesett, vasárnap Usain Bolt a 100 m döntőjében kiugrott, és kizárták, hétfőn Dayron Robles hiába ért elsőként célba 110 gáton, később egy óvás után kizárták, míg a keddi „címlaplány”, az orosz Jelena Iszinbajeva csak hatodik lett női rúdugrásban. „Nem is tudtam eddig, hogy mi történt a többiekkel, mint ahogy azt sem, hogy ma én vagyok a címlapon. Köszönöm mindenkinek, hogy titokban tartották ezt előlem” – mondta Kanyiszkina.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.