Mágnás Miska, Jekyll és Hyde Szegeden

Eredményes évadot zárt az idén nyolcvanéves Szegedi Szabadtéri Játékok, több mint 64 ezren látták az előadásokat a fesztivál két játszóhelyén – közölte Bátyai Edina igazgató kedden Szegeden.

MNO
2011. 08. 23. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberek nehéz gazdasági helyzete és a szeszélyes időjárás ellenére több mint 90 százalékos látogatottságot sikerült elérnünk – mondta a szakember az évadot értékelő és a jövő év műsorát bemutató sajtótájékoztatón. Hozzátette: a legnagyobb sikert a Valahol Európában című musical hozta, a Béres Attila által színpadra állított mű hatból öt alkalommal teltház előtt ment a Dóm téren. A jubileumi évad nyitóelőadása, Az ember tragédiája is rendkívül népszerű volt, Vidnyánszky Attila rendezése a két előadásnapon 96 százalékos látogatottsággal bizonyította, a prózának is van létjogosultsága a fesztivál nagyszínpadán – emelte ki az igazgató.

A 2012-es évad rendhagyó módon musicallel indul, július 6-tól Frank Wildhorn izgalmas darabját, a Jekyll és Hyde-ot láthatja a közönség. A művet korábban még szabadtéren nem mutatták be Magyarországon. A Kossuth-díjas Novák Ferenc tavasszal ünnepelte 80. születésnapját, a koreográfus hosszú éveken át dolgozott nyaranta a Tisza-parti városban, hiszen ő volt a Szegedi Néptáncfesztivál művészeti vezetője. Bátyai Edina – születésnapi ajándékként – őt kérte fel a 2012-es néptáncos produkció, a Hegyen-völgyön lakodalom rendezésére.

Két egyfelvonásos opera – Mascagni Parasztbecsülete és Leoncavallo Bajazzók című műve – is szerepel a jövő évi programban. A fesztivál hagyományaihoz híven kortárs darabot is bemutatnak: Szarka Tamás, a Ghymes együttes Kossuth-díjas énekese, zeneszerzője pályájának első musicalje Szűz Mária életét dolgozza föl. A fesztivál az augusztus 20-i hétvégén a Mágnás Miskával zárul, Szirmai Albert és Gábor Andor operettjét még soha nem játszották a szegedi Dóm téren.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.