Már csak 8 hektárnyi beépíthető terület volt

Ötvenszázalékos támogatást nyert az Észak-magyarországi Operatív Programból a Felsőzsolcai Ipari Park 492 millió forint összköltségű fejlesztéséhez a FIZ Felsőzsolcai Ipari Zóna Kft.

MNO
2011. 08. 31. 21:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szász Csaba, a cég ügyvezetője a szerdai projektzáró sajtótájékoztatón elmondta: a fejlesztésre azért volt szükség, mert a 103 hektár nagyságú ipari parkban már csak 8 hektárnyi, infrastruktúrával ellátott beépíthető terület volt. A fejlesztés során csaknem 42 hektáron alakították ki az infrastruktúrát, ennek részeként megépült egy csaknem 1700 méter hosszú, nagy teherbírású út, közvilágítással, ivóvíz-, és szennyvízhálózattal. Kialakították a csapadékcsatornát, több mint kétezer méter hosszú belső gázhálózatot, és megépült a középfeszültségű villamosenergia-hálózat is.

A beruházást tavaly kezdték meg, ám a csapadékos időjárás miatt egy időre leállt a munka. Az ügyvezető úgy vélte, a Felsőzsolcai Ipari Park „talán legnagyobb erőssége” a földrajzi fekvése. A terület ugyanis az M30-as autópálya felhajtója, a 3-as számú főút és a 37-es közlekedési út kereszteződésében található. Jelenleg 50 vállalkozás dolgozik az ipari parkban, amelyek mintegy 600 embernek adnak munkát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.