Marad a vágányzár a 3-as metró vonalán

A kivitelezési munkák elhúzódása miatt bizonytalan ideig meghosszabbították a vágányzárat Budapesten a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest végállomás között – tájékoztatott kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

MNO
2011. 08. 23. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK és a BKV szakemberei helyszíni terepszemlén állapították meg, hogy a teljes vonalon való közlekedéshez a forgalomtechnikai feltételek a bevásárlóközpont építője által előzetesen vállalt augusztus 24-i határidőre nem biztosítottak. Mivel a kivitelezési munkák jelenleg is tartanak, bizonytalan ideig a jelenleg is érvényes forgalmi rend marad életben a 3-as metró vonalán – olvasható a BKK közleményében.

A beruházó R-CO Zrt. azt vállalta, hogy augusztus 24-ig átépíti a metróvégállomást és új buszvégállomást alakít ki. Mivel a munkákkal nem végeztek, a cég kötbért fog fizetni a BKV-nak a megkötött szerződés alapján.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.