Másfél millióba kerülhet a kisfiú zajongása

Ötezer font (1,5 millió forint) büntetéssel fenyegeti egy négyéves fiúcska szüleit a hatóság Nagy-Britanniában, mert a gyerek túl hangosan játszik családja házának kertjében – legalábbis egy szomszéd szerint.

MNO
2011. 08. 31. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hull városának önkormányzatától kapta a figyelmeztető levelet a szülői pár, Simon és Pippa Lansdell. Az ötezer fonton túl további napi ötszázra büntethetik őket, ha a zajongás nem marad abba, azaz havonta 4,5 millió forint bírságot is „összezajonghat” nekik gyermekük.

Mind a szülők, mind szomszédaik megdöbbentek a levélen, mindannyiuk szerint a fiúcska teljesen normálisan játszik, ahogy minden kortársa: nem teljes csendben.

„Az ég szerelmére, hát most van a nyári szünet, a gyereknek kint a helye játszani! Zárjam a szobájába?” – idézte a gyerek apját a The Daily Telegraph című brit lap. Hogy melyik szomszéd tett hivatalos panaszt, nem tudni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.