Második lett Kővágó

Kővágó Zoltán a második helyen végzett a férfi diszkoszvetők között az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat londoni versenyének második napján.

MNO
2011. 08. 06. 15:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt szombat óta világranglista-vezető (69,50 m) magyar dobó – a viadal honlapja szerint – az első öt sorozatban messze állt Budapesten mutatott formájától, három rontott kísérlete mellett a két érvényes dobása gyenge volt (59,22 m és 60,59 m), s csak a nyolcadik helyen szerénykedett.

Utolsóra aztán összekapta magát, remek dobást mutatott be, a szer pedig 66,21 méternél ért földet. Ezzel lett második szombaton a szakág legendás alakja, a 66,71-ig jutó litván Virgilijus Alekna mögött. A harmadik helyet az iráni Esan Hadadi szerezte meg 64,76-tal. Kővágónak ez a legjobb GYL-szereplése a szezonban, korábban még a dobogóra sem fért fel, Párizsban volt negyedik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.