Mások megvalósíthatatlannak gondolták

Szeptember közepén kezdődik meg a becslések szerint százmillió eurós költségvetésével az eddigi legdrágább német film, a Der Wolkenatlas (A felhőatlasz) forgatása a Babelsberg filmstúdióban.

MNO
2011. 08. 23. 23:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az irodalmi adaptáció rendezésére a Mátrix-trilógiát alkotó testvérpár, Andy és Lana Wachowski társult a német Tom Tykwerrel. A megaprodukció főbb szerepeiben Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Ben Whishaw és Jim Broadbent lesz látható.

Stefan Arndt, a film társproducere elmondta: a Wolkenatlas költségvetéséről elterjedt 100-120 millió eurós hírek túloznak. Azt azonban megerősítette, hogy nagyjából a produkció 80 százalékát a berlini Babelsberg stúdióban és annak környékén fogják forgatni.

A film David Mitchell regénye nyomán készül. Hat szálon futnak az események, minden jelenet más helyen és korban zajlik. A regényben a XIX. századi Ausztráliától egészen a katasztrófa sújtotta Hawaiig nyújtózik térben és időben a történet. „Sokan megfilmesíthetetlennek tartották a regényt, de Tom Tykwer és a Wachowski-testvérek rájöttek, hogyan lehet elmesélni ezeket a történeteket megragadó, lineális, filmes nyelven” – idézte a THR.com a producert.

Tykwer és a rendező testvérek párhuzamosan forgatnak majd két külön stábbal. A film a tervek szerint 2012 októberében kerülhet az észak-amerikai mozikba. A produkció előkészületei már javában folynak: a Babelsberg stúdióban lebontják a Roland Emmerich Shakespeare-filmjéhez, az Anonymoushoz felépített korabeli kulisszákat. Christoph Fisser stúdiófőnök szerint erre azért van szükség, mert kell a hely a Wolkenatlas forgatásához.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.