Még cseppfolyós a helyzet és bizonytalanságok vannak

Az amerikai elnök szerint Líbiában még cseppfolyós a helyzet és bizonytalanságok vannak, de Kadhafi rendszere most már a végéhez ért. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/804962"><strong>• Fegyveresek kiszabadíthatták Kadhafi egyik elfogott fiát</strong></a>

MNO
2011. 08. 22. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barack Obama erről hétfőn olvasott fel egy nyilatkozatot a Martha’s Vineyard nevű üdülőhelyen, ahol szabadságát tölti. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok Líbia társa és barátja lesz a demokratikus átmenetben. Figyelmeztetett, hogy még maradtak az országban a régi rendszer olyan elemei, amelyek fenyegetést jelentenek.

Moammer Kadhafitól Obama azt követelte, hogy nyilvánosan jelentse be: távozik a hatalomból. „Líbia a saját népe kezében van” – mondta. Az eddigi ellenzéki erőket felszólította, hogy kormányzatukat „békés, befogadó és igazságos” eszközökkel alakítsák ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.