Még egymilliárd kell, hogy megmentsék az éhezőket + Képek

Az Afrika szarván éhező emberek megsegítésére összehívott donorkonferencia kezdődött csütörtökön az etióp fővárosban.

MNO
2011. 08. 25. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi nem szavakat akarunk, hanem tetteket szeretnénk látni” – mondta az Afrikai Unió (AU) szervezésében rendezett fórumon Núrradin Mezni, az AU bizottságának szóvivője. Még 1,1 milliárd dollárra van szükség a szárazság áldozatainak megsegítésére előirányzott 2,4 milliárd dollár összegyűjtéséhez – hangsúlyozta a szóvivő. A pénzgyűjtésbe az Afrikában működő magánszektor szereplőit – többek között a Coca-Colát, a Shellt és a British American Tobaccót – is szeretnék bevonni.



Szomáliában, Etiópiában, Eritreában, Dzsibutiban, Kenyában és Ugandában az évtizedek óta nem tapasztalt szárazság miatt összesen 12,4 millió embert érint az éhínség. Az ENSZ égisze alatt működő Humanitárius Ügyek Koordinációs Irodájának (OCHA) adatai szerint egyedül Szomáliában több mint 390 ezer gyermeket fenyeget az éhhalál.



(Fotók: Reuters)

A konferencia megnyitóján csak néhány AU-tagállam képviseltette magát legmagasabb, állam- és kormányfői szinten. A résztvevők között volt Teodoro Obiang Nguema, az afrikai szervezet elnöke, illetve Etiópia, Dzsibuti, Szomália és Egyenlítői-Guinea állam- és kormányfői.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.