Még mindig több hitelt veszünk fel, mint amennyit törlesztünk

A háztartások forintban júliusban is több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, devizában viszont az előző hónapokhoz hasonlóan nettó hiteltörlesztők voltak, vagyis többet törlesztettek, mint amennyi hitelt felvettek – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán.

MNO
2011. 08. 31. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háztartások hitelállománya tranzakciókból eredően 22,6 milliárd forinttal mérséklődött. Ezen belül a forinthitel-felvétel 14,4 milliárd forinttal haladta meg a törlesztéseket, a devizahitelek állománya ugyanakkor – az átértékelődés és az egyéb volumenváltozás hatásától eltekintve – 37 milliárd forinttal csökkent.

A lakosság betétállománya 47,7 milliárd forinttal nőtt júliusban: 54 milliárd forint nettó forintbetét-elhelyezés és 6,6 milliárd forint nettó devizabetét-kivonás eredőjeként.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.