Megbéníthatják Olaszországot

A legnagyobb olasz szakszervezet egy napon keresztül tartó általános sztrájkra szólította fel tagjait a kormány legújabb válságcsomagja elleni tiltakozásul.

MNO
2011. 08. 23. 18:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CGIL nevű szakszervezet keddi közleménye szerint helyben döntenek arról, hogy a munkavállalók mikor állnak le a munkával nyolc órára szeptember 6-án.

Az olasz kormány augusztus 12-én 45,5 milliárd eurós megszorítócsomagot fogadott el, amely kiadáscsökkentést és adóemelést is tartalmaz. A kérdésről várhatóan szeptember elején dönt a parlament. A kormánynak az a célja a megszorításokkal, hogy kiegyensúlyozottá tegye a költségvetést 2013-ra a korábban tervezett 2014 helyett.

Az olasz kormány júliusban már elfogadott egy 48 milliárd eurós megszorítócsomagot, amit a parlament is jóváhagyott. Az augusztus 12-én bejelentett 45,5 milliárd eurós válságcsomag ezen felüli.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.