Megduplázták a felzárkóztatási ösztöndíjat

Megduplázta az új tanévtől a paksi önkormányzat a cigány tanulóknak nyújtható felzárkóztatási ösztöndíjat – közölte Tell Edit alpolgármester szerdán.

MNO
2011. 08. 24. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ösztöndíj folyósításának feltétele, hogy ne legyen a diákoknak igazolatlan mulasztásuk, és a tanulmányi eredményük érje el a hármas átlagot. Ebben az esetben az ösztöndíj havonta háromezer forint. Az összeg sávosan emelkedik egészen nyolcezer forintig. Ennyi pénzt akkor kaphat egy család havonta, ha a gyermek tanulmányi átlaga 4,5 felett van.

A szülőknek nyilatkozniuk kell cigány származásukról. Badics István, a polgármesteri hivatal szociális osztályának vezetője azt mondta, ez pozitív diszkrimináció, amelyre van lehetőség. Hozzátette: az elmúlt években harminc-negyven gyereket érintett ez az ellátás. Ebben az évben másfél millió forintot különítettek el erre a célra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.